tiistai 22. toukokuuta 2018

Makroviikot kukka

Vastaan hasteesen meidän pihan uusimpien tulokkaiden kukinalla.
Sunnuntaina kävin kouvolan K-Raudasta hakemassa Päärynäpuu Pepin. Ilokseni huomasin että siinä on kaksi oksaa kukassa, toinen oli jo valitettavasti poikki. Onnistuimme kuljetamaan reilun 50 km matkan, katkomata toistakin. Nyt vain odotelaan koska satoa saadaan.
Kaunokainen vei sydämmeni jo 80 luvulla kun sitä tältä tontilla ensimäisen kerran näin. Silloin nurmikon seassa kasvoi. Kai aikanaan Mamman kukkapenkeistä sinne levineenä. Kaivoin sitä takasin kukkapenkkeihin ja näin se hävisi kokonaan meidän pihalta. Nyt ostin puutarhalta, jos vaikka talvehtisikin. Jos ei, sitten ostan ensivuonna uudet tai jotain muuta.


Käythän katsomassa miten ihania kukkia muutkin ovat kuvanneet. 


9 kommenttia:

  1. Toivottavasti saat pian päärynäpuun satoa ja nauttia kukista.

    VastaaPoista
  2. Onnea Pepin kanssa!
    Ostin 10 vuotta sitten päärynäpuun, jossa oli kolme eri lajia, joista yksi Pepi. Nyt tänä vuonna se kukki ensimmäisen kerran, en vain tiedä vielä, mikä laji.
    Toinen Pepi jo mökillä, ensimmäinen piti tuhota, kun sinä vuonna oli tullut mahdollisesti saastuneita, tulipoltteisia. Tänä vuonna mökin Pepiin tulee vain yksi kukka! Toinen mökin päärynäpuu kukki valtoimenaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pepin valitsin kun on kuulemma itsepölyttyvä. Taisin saada oikein haasteen pihalleni. Onnea ton peruustella tarvisenkin

      Poista
  3. Pidän peukkuja, että alkaa tuottamaan hedelmiä.

    Kuin kaksi marjaa, ihana kaunokainen.

    VastaaPoista
  4. Suloiset kuvat, päärynäpuuta ei täällä päin juurikaan ole. liekkö mahdottomuus näillä leveysasteilla:) Kirsikoita ja luumupuita kylläkin, meillä on vain pari pientä omenapuuta, aiemmassa elämässä tosi isoja omenapuita, joita kaipaan vieläkin:)

    VastaaPoista