tiistai 18. lokakuuta 2016

Makrotex keittiössä


Meidän keittiössä on tuoksunut syyskuun puolivälistä asti viikoittain ruisleipä. 90-luvun ruuhkavuosina leivoin  muutaman kerran ja huonolla menestyksellä. Silloin päätin että joskus vielä leivon tämän talon ruisleivät.


Taikina valmiina 3-6 kohotukseen.



Lukiessani Pirkka lehteä 9/2016 löysin ruisleivän ohjeen. Seuraavana päivänä meillä oli juuriporisemassa uunin pankolla.
Myöhemmin kyllä selasin muitakin lukemattomia ohjeita ja otin kokeiluun Marttojen ohjeen. Näiden kahden ohjeen mukaan meillä leivotaan nyt ruisleipää. Vaihtelevalla menestyksellä.








Katso myös mitä muut puuhastelevat keittiöissään

14 kommenttia:

  1. Wow ! Ihan aidolta ruisleivältä näyttää :)
    Nostan hattua.

    VastaaPoista
  2. Tuli siitä ehta ruisleipä, vaikka et itse uskonutkaan. Hienot kuvat aiheesta.

    T. Täysin arkista

    VastaaPoista
  3. Mikään ei voita tuoretta ruisleipää! Tulipa hieno!
    Harmi vaan, ettei itse enää voi sitä syödä..

    VastaaPoista
  4. Onpa hyvän näköinen leipä ja varmasti makoisa ja ruisleipä tuoksuukin ihanalta

    VastaaPoista
  5. Itse tehty ruisleipä ja vielä juuresta, nam!

    VastaaPoista
  6. Mikäs sen parempaa, kun keittiössä tuoksuu tuore leipä, ottaisin hyvin mielelläni siivun:)

    VastaaPoista
  7. Itse tehtyä ruisleipää. vau! Ihanat kuvat.
    (mausta on vaikea sanoa näin kuvan perusteella, vaikken yhtään epäile etteikö vie kielen mennessään)

    VastaaPoista
  8. Ihanaa... Tuli muistot mieleen. Varkauden mummo leipoi maailman parasta ruisleipää!

    VastaaPoista
  9. Tuore lämmin ruisleipä, jolla voi sulaa - nam!

    VastaaPoista
  10. Kunnioitettava taito itse leivottu ruisleipä!

    VastaaPoista
  11. Huokaus, täällä valuu kuola! Lämmin ruisleipä, voi = taivaallisen hyvää!

    VastaaPoista
  12. Hyvältä näyttää! Täälä leivotaan vain sämpylää.. Ruistaikinan hyvä juuri on minulla ollut pitkään hakusessa, ja on edelleen..

    VastaaPoista
  13. Oi oi, tuore itse leivottu leipä. <3

    VastaaPoista