Meidän keittiössä on tuoksunut syyskuun puolivälistä asti viikoittain ruisleipä. 90-luvun ruuhkavuosina leivoin muutaman kerran ja huonolla menestyksellä. Silloin päätin että joskus vielä leivon tämän talon ruisleivät.
Taikina valmiina 3-6 kohotukseen.
|
Lukiessani Pirkka lehteä 9/2016 löysin ruisleivän ohjeen. Seuraavana päivänä meillä oli juuriporisemassa uunin pankolla.
Myöhemmin kyllä selasin muitakin lukemattomia ohjeita ja otin kokeiluun Marttojen ohjeen. Näiden kahden ohjeen mukaan meillä leivotaan nyt ruisleipää. Vaihtelevalla menestyksellä.
Katso myös mitä muut puuhastelevat keittiöissään
Wow ! Ihan aidolta ruisleivältä näyttää :)
VastaaPoistaNostan hattua.
Tuli siitä ehta ruisleipä, vaikka et itse uskonutkaan. Hienot kuvat aiheesta.
VastaaPoistaT. Täysin arkista
Mikään ei voita tuoretta ruisleipää! Tulipa hieno!
VastaaPoistaHarmi vaan, ettei itse enää voi sitä syödä..
Onpa hyvän näköinen leipä ja varmasti makoisa ja ruisleipä tuoksuukin ihanalta
VastaaPoistaItse tehty ruisleipä ja vielä juuresta, nam!
VastaaPoistaMikäs sen parempaa, kun keittiössä tuoksuu tuore leipä, ottaisin hyvin mielelläni siivun:)
VastaaPoistaItse tehtyä ruisleipää. vau! Ihanat kuvat.
VastaaPoista(mausta on vaikea sanoa näin kuvan perusteella, vaikken yhtään epäile etteikö vie kielen mennessään)
Ihanaa... Tuli muistot mieleen. Varkauden mummo leipoi maailman parasta ruisleipää!
VastaaPoistaTuore lämmin ruisleipä, jolla voi sulaa - nam!
VastaaPoistaKunnioitettava taito itse leivottu ruisleipä!
VastaaPoistaHuokaus, täällä valuu kuola! Lämmin ruisleipä, voi = taivaallisen hyvää!
VastaaPoistaHyvältä näyttää! Täälä leivotaan vain sämpylää.. Ruistaikinan hyvä juuri on minulla ollut pitkään hakusessa, ja on edelleen..
VastaaPoistaOi oi, tuore itse leivottu leipä. <3
VastaaPoistaNäyttää niin herkulliselta <3
VastaaPoista