lauantai 14. maaliskuuta 2015

Ne kaikkein helpommat

Ne kaikkein helpommat  
Nämä tossut on tehty 7 veljestä langasta ja helmineuleella  ja pikkupalmikoilla.
Nirkko reunan korvasin neulomalla oikeeta niin pitkästi että jää kivasti rulalle. 

 Ohjeen olen ottanut  Jokanaisen käsityökurssi / neulon ja virkkaan.  

Tarvitset: Ohutta villalankaa, jonka käytät kasinkertaisena tai paksumpaa lankaa yksinkertaisena.
Sukkapuikot  n:o 5
Neuletiheys 17 s edestakaisneuletta = 10 cm.  
Koko 1.sopii 30-37 ja koko 2. kengän numerolle 38 ja siitä ylöspäin.

Luo  30-38 silmää ja neulo aina oikeaa 8-12 cm edestakaisin. Luo sitten 6-8 silmää kerroksen loppuun ja jatka pyöröneuleena joustin tai sileää neuletta.    Kun tossu on sopivan mittainen lopeta ja kavenna seuraavasti: kaksi silmää yhteen koko kerroksen ajan. neulo yksi kerros ilman kavennuksia. Seuraava kavennuskerros kuin edellä. Pujota lanka silmukoiden läpi. Kiristä ja päätä. Ompele yhteen keskeltä takaa niin että jää 2 cm aukko. Levitä se molemmille sivuille niin että muodostuu pieni kantapää. Virkkaa tossun suihin haluamasi reuna 3 vaihtoehdosta.
Kiinteä silmukka takaperin
Tämä reunus sopii  yhtä hyvin virkattavaksi edestakaisin kerroksiin tai pyörövirkkauksena. Virkkaa ensin 1 kerros ks tavallisesti reunaan ja jos on kyseessä pyörövirkkaus sulje kerros 1 ps:llä. kerroksen ensimmäiseen silmukkaan. Älä käännä työtä, vaan virkkaa toinen kerros ks:koita takaperin. Virkkaamalla 1 ks edellisen kerroksen ks:kaan, vasemmalta oikeaan. Päätä   
Nirkkoreunus
Nirkkoja voit virkata monella eri tavalla, mutta yksinkertaisinta on virkata joko suoraa tai pyörövirkkauksena. Virkkaa ensin reunaan 1 krs ks, jos on kyse pyörövirkkaus, sulje piilosilmukalla kerroksen ensimmäiseen s:aan, tarkista kuitenkin että kerroksella on silmukkamäärä joka on jaollinen 2:lla + 1 s. Seuraavalla krs:lla virkkaat 1 jkjs vastaamaan kerroksen 1. ks:aa ja hyppäät  yhden ks yli* 1 ks:n seuraavan ks:aan, 3 kjs, 1ps ensimmäiseen näistä ketjusilmukoista( = nirkko), 1ks seuraavan ks:aan, toista*:sta *:een.  Päätä.
Pykäreunus
Virkkaa nytkin kuten edellä ensin 1 krs ks reunaan. 2 krs *1 ks ensimmäiseen kiinteään silmään, hyppää yhden silmän yli, 3 p seuraavan kiinteään silmään, 1 ks seuraavaan s:aan *. Toista *---*. Päätä.

25.9.2015   

Siili töppöset tein Impivaara sukkalangalla ja pörrölanka päälliseen. Yllä olevan ohjeella tein töppöset kärkikavennukseen asti. Kavennus osan neuloin aina oikeaa. kavensin  ekalla ja kolmannella puikolla kaksi ensimmäistä yhteen, ja tokalla ja neljännellä puikolla kaksi viimeistä yhteen. Joka toinen kerros, kunnes puikoilla on viisi silmää jonka jälkeen kavennetaan, joka kerroksella, kunnes on jäljellä 2 silmää puikolla. Päätä. 

Pörröosa;  ja keräsin etuosasta puikolle puolet silmukoita ja neuloin aina oikeaa niin kauan että kappale ylettyi  kärkikavennukseen asti. Keräsin saman verran silmiä kuin aloituksessa ja neuloin pörrölangan ja kerätyn silmän yhteen, päätin samalla ylivetonostolla. Ompelin sivusaumat pörrö osasta kiinni töppöseen, tein silmät ja nenän mustalla villalangalla.  


7.11.2017
Muunsin ohjetta sen verran että lisäsin silmät siinä vaiheessa kun yhdistin työn suljetuksi neuleeksi. 4  silmää neuloessa, loin 2 uuta silmää tossun suuhun. Näin tossun suu tulee kapeammaksi, ja ei lerpahda niin äkkiä käytössä liian suureksi. Neuloin 0,5 numeroa pienemillä puikoilla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti